torstai 17. joulukuuta 2009

Heroes: I

Heroes sarja etenee. Nyt on vuorossa matematiikan neroihin lukeutuva sankari. Fieldsin mitalin itseoikeutettu saaja - jos vain osaisimme antaa arvoa kyvylle. Kyseessä on tietenkin:

123tilastomatemaatikko


Harrastelijat tarvitsevat tilastoihin huomattava isoja aineistoja, jotta pääsevät riittävään tarkkuuteen. Kaikki turhaan - 123tilastomatemaatikko tekee saman muutamasta yksittäistapauksesta. Lahja on yllättävän yleinen, mutta sen hyödyntäminen on vasta lasten kengissä - vakuutusyhtiöt haloo. Ehkä pahimpana esteenä on todellisen kyvyn tunnistaminen, joka hukkuu kaiken maailman stereotyyppisiä käsitteitä viljelevien amatöörien jalkoihin. Siinä missä amatööri väittää Somaleja raiskaajiksi perustuen pariin uutiseen, tilastosankari tietää kaikkien miesten pettävän.

123tilastomatemaatikon elämä on rankkaa - kuinka kestää tieto meteoriittien putoamista, kadulla vaanivista narkkareista tai alati kasvava yleinen moraalittomuus. Ja kaiken tiedon viranomaiset peittävät vääriin tilastoihin pitääkseen kansan tietämättömänä. Onneksi sankari seisoo meidän tukenamme - jopa oman terveytensä kustannuksella. Älkäämme siis tuomitko pessimistejä, sillä heidän joukossaan sankari lymyää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti